Malina Polana

100 Rsd

  • Prodaja sertifikovanih sadnica maline Polana.
  • Za veće količine niža cena plus Besplatna Dostava!
  • Isporuku sadnica vršimo na teritoriji cele Srbije.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: HVAH2 Kategorije: ,

Malina Polana

Malina Polana, poreklom je iz Poljske a nastala je ukrštanjem sorti Zeva herbstente i Heritage. Ova sorta maline izdvaja se po krupnoći ploda, rodnosti ali i po dobroj otpornosti prema transportu i zamrzavanju što ovu sortu čini sve popularniju među uzgajivačima.

Polana raste na visini do 150cm, ima čvrste izdanke koji ne poležu po zemlji pa joj nije potreban dodatni naslon ili špalir za uzgajanje. Rađa obilno, do 1.5 tona na 10 ari zemljišta, relativno rano sredinom jula.

Radi boljeg prijema preporučuje se jesenja sadnja. Sadnja se obavlja u redovima razdaljine 2.5 do 3 metara, sa gustinom od oko 20cm između sadnica. Poželjno je proređivanje sadnice orezivanjem u toku sezone kako bi se postigla optimalna gustina. U koliko ste sadnice od nas dobili u kontejneru, sadite ih na dubini od 15cm, tako da zemlja prekrije sadnicu za jedan centimetar više nego sto je ona bila prekrivena u kontejneru.

Zemljište za sadnju Polane treba biti blago kiselo, 4mg fosfora, 3g humusa, 12mg kalijuma i 4gr magnezijuma na 100gr zemljišta. Preporučuje se đubrenje stajskim đubrivom. Upotreba herbicida se ne savetuje u prve dve godine zasada.